Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΣΧΟΛΗ ΚΕΜΜ


Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Μελέτης Ανάπτυξης Μεταφορών – ΚΕΜΜ Α.Ε. είναι εκπαιδευτικός οργανισμός εξειδικευμένος στην υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα των μεταφορών από το 1990.


Στο ΚΕΜΜ λειτουργεί

1.     Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικινδύνων Εμπορευμάτων – Πιστοποιητικό ADR.
Όπως είναι γνωστό το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στα πλαίσια της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας ADR αλλά και της σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης υποχρεώνει όλους τους οδηγούς που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα (π.χ. τοξικά, οξειδωτικά, διαβρωτικά, χημικά, εύφλεκτα υγρά, εκρηκτικά, ραδιενεργά, λάδια, φάρμακα, καλλυντικά, αέρια, μπαταρίες κλπ.), είτε με φορτηγό σε συσκευασίες, είτε με βυτιοφόρο, να είναι εφοδιασμένοι με το κατάλληλο πιστοποιητικό ADR ανεξάρτητα πλέον από το μικτό βάρος του οχήματος.
Το πιστοποιητικό αυτό αποκτάται με παρακολούθηση μαθημάτων και επιτυχείς εξετάσεις στην Υπηρεσία Μεταφορών του Χολαργού.
Σημειώνεται ότι τα πιστοποιητικά ADR που έχουν ήδη οι κάτοχοί τους, οφείλουν να ανανεώσουν πριν τη λήξη τους.

2.     Σχολή  για την Απόκτηση του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδικού Μεταφορέα Εμπορευμάτων και Επιβατών.
Η Σχολή ΣΕΚΑΜ του ΚΕΜΜ παρέχει επαγγελματική κατάρτιση για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος Οδικού Μεταφορέα η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση κυριότητας ή τμήματος κυριότητας σε Φορτηγό ή Λεωφορείο Δημοσίας Χρήσης
Το πιστοποιητικό αυτό αποκτάται με παρακολούθηση μαθημάτων και επιτυχείς εξετάσεις στην Περιφέρεια Αττικής.

3.     Καταρτίζει και υλοποιεί προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης
·         Για ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών της μεταφοράς σε θέματα οδικής ασφάλειας
·         Για εταιρείες που εμπλέκονται με τη μεταφορά επικινδύνων υλικών σε θέματα σχετικά με τη συμφωνία ADR
·         Για επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων καθώς και οδηγούς Ι.Χ. με αντικείμενο την αμυντική – οικολογική οδήγηση και οδική ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου